Προηγούμενο
Read more
Τυρί φέτα
Η φέτα είναι το πιο διαδεδομένο τυρί στην Ελλάδα. Παρασκευάζεται από φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο και γίδινο γάλα. Έχει κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση, με ελαφριά αλμυρή νότα. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, πίτσες, παξιμάδια και ως γαρνιτούρα σε πολλά ελληνικά πιάτα. Η φέτα είναι απαραίτητο συστατικό της μεσογειακής κουζίνας.
Διατροφικά στοιχεία
Διατροφικά Στοιχεία | Ανά 100gr |
---|---|
ΑΛΑΤΙ | 1.36 |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ | 1493.0 |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal | 361.0 |
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ | 6.2 |
ΛΙΠΑΡΑ | 35.4 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ | 2.4 |
ΣΑΚΧΑΡΑ | 2.2 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ | 9.2 |
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ | 2.2 |

1kg